Notă

Joburi care nu vor mai exista in viitor

Odata cu avansarea tehnologiei unele activitati si locuri de munca devin redundante, fiind inlocuite de masini si ele vor deveni mult mai rapide si profitabile fara elementul uman.

Anunt: Joburile de mai jos sunt in pericol in urmatorii 25-30 de ani.

Am prezentat o mica lista cu Joburile de alta data inexistente acum iar acum este timpul sa ne dam cu parerea despre ce locuri de munca vor disparea in viitor.

1. Vanzatori magazine CD/DVD
Odata cu mutarea a orice inseamna media in cloud vom vedea ca apelam din ce in ce mai putin la formatul fizic, CDurile si DVDurile cu si filme vor disparea totul fiind in format electronic. Acest lucru deja se poate vedea astazi. (Blockbuster este un exemplu clar de implozie a magazinelor de cumparari/inchirieri fizice)

2. Operator centrala Taxi
Deja in Bucuresti si in majoritatea oraselor mari din vedem intrarea masiva a aplicatiilor de chemare taxi automata. Rolul Bazei la taxiuri scade foarte mult, avem acum aplicatii pe toate cele 3 sisteme mari de operare pe smartphone. (sa fiti atenti cat de mult mai se aude operatoarea in statie in timp ce mergeti cu taxiul, fata de acum 2 ani am observat o mult mai mare liniste)
3. Casieri
In supermarket-urile din afara deja exista cel putin o casa automata (selfcheckout) in care clientul vine scaneaza produsele plateste si pleaca multumit.
Mai avem si livrarea acasa, in zilele noastre poti comanda absolut orice online cu livrare acasa – rolul omului in incasarea banilor scade.

4. Postasi
Avem Email, SMS, What’s App, , Twitter, Skype, G+ si o groaza de alte servicii de comunicare la dispozitie absolut .
Rolul Postei acum pentru un tanar este livrarea de facturi si alte chestii mai mult sau mai putin inutile de iti umplu casuta (spam le numesc eu). In 20 de ani vad un rol mult mai redus al postei in societate comunicarea fiind instanta si virtuala.

5. Operatori bariere cu plata
Avem exemplul in Romania la bariera de pe autostrada Bucuresti Constanta. In afara exista sistemul mixt, fie mergi la coada de plata avand un om care incaseaza si da rest, fie treci prin zonele mult mai libere cu plata automata (in Italia multumita unor aparate montate in masina legate la cont)
Scoaterea omului din taxarea autostrazilor este un pas mare inainte spre fluidizarea traficului.

6. Procesator aparate foto
Putini tineri din ziua de azi mai tin minte de vremurile in care faceai poze si aflai cum a iesit dupa ceva zile cand primeai plicul de la developat.
Tin minte ca erau destul de multe centre foto in cartierul natal insa acum unde si cate mai exista?
Lista poate continua, insa mesajul este clar.
Tehnologia pe cat ne usureaza viata pe atat ne limiteaza activitatile profesionale. Riscam sa devenim „obsolete”.

Articole Similare

  • Aglomeratie dom’le5 martie 2014 Aglomeratie dom’le In apropierea meciului Romania Argentina am realizat o treaba. Romanul are de combustibil.. Are indiferent de pret si indiferent de masina la capitolul consum. Bucurestiul […]
  • Joburi care nu mai exista in prezent2 martie 2014 Joburi care nu mai exista in prezent Odata cu avansarea tehnologica o serie de locuri de munca au disparut pentru totdeauna. Sa vedem o scurta lista cu pe care cu siguranta nu le vom mai vedea vreodata. 1. Pinsetter […]
  • Romania NU primeste XboxOne nici in 201419 martie 2014 Romania NU primeste XboxOne nici in 2014 Este oficial, Romania nu este pe lista lansarilor globale XboxOne  Va intra vreodata Romania in randul tarilor civilizate din punct de vedere al lansarilor si serviciilor oficiale […]
  • Google in fata unui proces pentru 66USD11 martie 2014 Google in fata unui proces pentru 66USD Vorbim de cazul unei familii a caror copil a facut cumparaturi de 66USD in google Play store - Vorbim de usurinta cheltuirii banilor in magazinele online de aplicatii. Nu e vorba doar […]
  • Facebook Messenger este lansat pe Windows Phone 86 martie 2014 Facebook Messenger este lansat pe Windows Phone 8 In sfarsit utilizatorii WP8, printre care si eu, au primit un client de chat oficial pentru Facebook. Suntem niste animale sociale iar Windows Phone 8 ducea lipsa acestei […]
  • Marta, Ana si Beck – Muzica romaneasca in 9 minute10 martie 2014 Marta, Ana si Beck – Muzica romaneasca in 9 minute Cum ar fi sa auziti etapele mari din muzica romaneasca in 9 minute ? Sa vedeti schimbarile usoare dar serioase dea lungul anilor ? Clipul a fost imprastiat pe internet de ceva zile insa […]